ELATUS™ Era

Det här är Elatus Era

Ger dig komplett och pålitligt skydd

Elatus Era används mot svampsjukdomar i vår- och höstvete, vår- och höstkorn, råg och rågvete. (All annan användning är otillåten om den inte särskilt tillåtits) Elatus Era ger ett komplett skydd mot alla relevanta sjukdomar i stråsäd. Ett komplett skyddet innebär att du inte längre behöver blanda flera olika produkter - samma ansträngning men med bättre effekt helt enkelt.

Se video om Elatus Era

Skydda din gröda mot bladfläckar…

Elatus har en av marknadens bästa effekter mot svartpricksjuka, vilket är den vanligaste sjukdomen i svensk veteodling. Elatus har även den i särklass bästa effekten mot vetets bladfläcksjuka (DTR), vilket är en nygammal bladfläcksjukdom som ökat kraftigt i svensk veteodling under 2016 och 2017.

..och få enastående effekt mot rost

Rost är en sjukdom som när den kommer har väldigt stor påerkan på skördenivån. Oavsett om det gäller gulrost, brunrost eller kornrost ger ELATUS Era ett enastående effektivt och långvarigt skydd mot rostangrepp.

ELATUS Era är det enda du behöver för att skydda dina grödor

  • Sjukdomsprofil i vete

  • Sjukdomsprofil i korn

En helt ny aktiv substans.

ELATUS Era innehåller : SOLATENOL™ 75 g/l (SDHI) och Protiokonazol 150 g/l (Triazol)

Det är två aktiva substanser med olika verkningssätt:

Solatenol är den nyaste och mest potenta substansen i den kemiska gruppen karboxamider, dit de flesta så kallade SDHI-produkterna hör.

Protiokonazol är en triazolliknande ergosterolhämmare. Båda substanserna är systemiska i uppåt- och utåtgående riktning och verkar både förebyggande och kurativt

Rekommenderad användning

Vill du veta var styrkan i ELATUS Era kommer ifrån?
Lär känna den nya aktiva substansen SOLATENOL™!

‹ Tillbaka till startsida
‹ Zurück zur Übersicht