You are here

Share page with AddThis

Häng med #RÖTTERNA ut i fält! I en serie under våren kommer vi berätta om tillväxtreglering - se videos här

Se videos om tillväxtreglering

Video

Häng med #RÖTTERNA ut i fält!

Här samlar vi alla våra video om tillväxtreglering. I en serie kommer vi berätta om tillväxtreglering och att hitta den rätta behandlingstidpunkten. 

Vi kommer följa de olika tillväxtstadierna och titta på vad en tillväxtreglering i de olika stadierna får för effekter. Att hitta rätt behandlingstidpunkt i ditt fält är nyckeln för att lyckas!

Följ också med på vår facebook-sida Syngenta Sverige och på vår youtubekanal. Och- vi vill gärna se mer från dig. Dela gärna dina egna bilder och erfarenheter på på vår facebook-sida med taggen #RÖTTERNA. 

Tillväxtreglering under rådande väderläge- det här bör du tänka på nu

Det varma och torra väderläget som råder på många platser runt om i Sverige gör att man bör se över hur man ska använda tillväxtreglering. På många fält driver värmen på grödornas tillväxt mycket fort och risken för skador av en tillväxtreglering ökar. 

Om man kan vänta med att behandla tills efter ett regn är detta att föredra. I många fall är det stor risk att grödorna växer förbi sitt optimala utvecklingsstadie innan vi får ett väderomslag. I dessa fall får man gör en bedömning av hur grödan mår och anpassa insatsen efter det. 

Minska dosen av tillväxtregelerare, Moddus start max 0,2l/ ha i stråsäd. Behandla sena kvällar och nätter då vi har lägre temperaturer och undvik flera preparat i tankblandning.

Det allra viktigaste att tänka på är att man har god tillväxt i plantan och att plantan inte lider av någon stress.  Hör Carl-Henrik berätta mer om situationen i fälten just nu samt läs mer om tillväxtreglering här:

En guide som hjälper dig att tillväxtreglera vid rätt tidpunkt för rätt effekt på din gröda

Tillväxtreglering - hur gör jag?

Din guide som hjälper dig att tillväxtreglera

Se tidigare videos här