Planera för framgång under spannmålssäsongen 2019 | Syngenta

You are here

Planera för framgång under spannmålssäsongen 2019

Nyhet - Växtskydd
25.01.2019
Nyhet i från ATL - Planera för framgång under spannmålssäsongen 2019

Efter en säsong med extrem torka känns kanske inte svampsjukdomar som den största fienden. Men, då det aldrig går att förutspå vädrets makter, finns det skäl att planera för en anpassad svampbehandling. 

Syftet med en svampbehandling är att hålla bladet grönt och aktivt, så att det kan fortsätta att producera skörd utan att begränsas av svampsjukdomar.

Dagens svampmedel, framtagna med en ny teknik, gör spannmålsodlingen säkrare och med Elatus Era som lanserades förra året, vet du att du inte missat någonting. Det som skiljer Elatus Era från andra SDHI:er är den helt nya aktiva substansen SOLATENOL, en molekyl framtagen av Syngenta. Utöver en kraftfull effekt mot svampsjukdomar har SOLATENOL egenskaper som gör att den fungerar på ett optimalt sett inne i växten.

Oskar Björling, produktansvarig för svampmedel, menar att det är viktigt att planera för en effektiv svampstrategi.

” Just nu verkar det finnas goda möjligheter att kunna sälja sin skörd till ett högt spannmålspris, vilket innebär att man relativt snabbt får tillbaka sina pengar med en bra ränta. Så ju högre spannmålspris desto större anledning att välja Elatus Era, som sett till ekonomi och försöksresultat är en optimal produkt för den svenska marknaden”