Högavkastande majssorter med en kombination av god motståndskraft mot sjukdomar och högt fodervärde är avgörande för att du ska kunna få bästa ekonomi i din produktion av mjölk och kött.
Därför utvecklas våra majssorter sedan många år tillbaka i nära samarbete med svenska odlare. Det ger dig en bra grund, oavsett var du bor i landet och vilken sortprofil du efterfrågar.
Alla våra majssorter är dessutom Stay Green-typer, vilket innebär att stärkelse lagras in långt fram på hösten och risken för att de torkar och och vissnar innan du hinner skörda blir mindre.
Dina fördelar i korthet:
Utveckling fokuserad på hög skörd och flexibilitet
För att säkerställa att våra sorter uppfyller de egenskaper som du efterfrågar, är de utvecklade genom många års förädling och urval ute på fältet. Vår senaste sort SY BENCO ger exempelvis en mycket bra kombination av energi- och stärkelseutbyte kombinerat med hög smältbarhet.
Majs är en gröda med stort värde och därför är vi inriktade på att utveckla säkra sorter som ger hög skörd. Våra majssorter är av Stay Green-typ som inte vissnar så snabbt utan tvärtom lagrar in stärkelse långt fram på säsongen.
Sorterna ligger mellan FAO 170-205, vilket garanterar goda valmöjligheter under olika odlingsförhållanden.