Syngenta och Radicle Growth lanserar tillsammans "The Radicle Protein Challenge"

Pressmeddelanden

Syngenta och Radicle Growth lanserar tillsammans "The Radicle Protein Challenge", där Syngenta kommer att investera 1,25 miljoner dollar i teknik som främjar och stödjer arbetet med framtida proteinkällor

Alla företag och entreprenörer som arbetar med växtbaserade proteiner och andra alternativ uppmuntras att delta och hjälpa till att lösa framtidens proteiner. Tidsfristen för ansökningar är den 29. maj 2020


Syngenta och Radicle Growth Foundation har just lanserat "The Radicle Protein Challenge". Här investerar Syngenta 1,25 miljoner dollar för att främja innovativ teknik. Tillsammans kommer Syngenta och Radicle Growth att välja ut två företag som kan hitta nya lösningar för jordbrukets framtida proteinkällor.

Det innebär att det kan nya experimentella proteinkällor till konventionsteknologier som kan lösa utmaningar inom område för både växtbaserade och alternativa lösningar. Syngenta och Radicle Growth uppmanar alla företagare från hela världen att ta del av utmaningen. Prissumman för vinnaren är 1 miljon dollar och den som blir tvåa i tävlingen får en prissumma på 250 000 dollar.

Vinnarna kommer att ha tillgång till både Syngentas och Radicle Growths kunskaps- och innovationskompetens samt nätverk för att marknadsföra företagets teknik.


"Med en växande befolkning och våra gemensamma klimatutmaningar finns det ett ökande intresse och behov av att hitta nya och alternativa proteinkällor. Vi ser fram emot att arbeta med Radicle Growth och entreprenörer från hela världen och jag ser fram emot att se många spännande och kreativa idéer.”

säger Syngentas VD Erik Fyrwald.

"Vår uppgift på Syngenta är att hjälpa jordbrukare att hitta de bästa lösningarna så att grödorna kan växa på ett miljövänligt och klimatvänligt sätt. Detta görs genom att förse dem med de bästa produkterna, teknologierna och rådgivningen.”

När ansökningsfristen till tävlingen löper ut kommer de följande månaderna att användas för att välja 4-6 sökande utifrån bidragen. De kommer att bjudas in till en "Pitch Day" som kommer att äga rum under hösten. Här kommer företagen att presentera sin idé för en domare, där bland annat Syngentas VD Erik Fyrwald kommer deltaga.

Kirk Haney, chef för Radicle Growth, utarbetar:

"Gallups nyligen släppta data bekräftar att en fjärdedel av amerikanerna äter mindre kött än tidigare. Det ökar efterfrågan på alternativa proteinkällor, till exempel växtbaserade livsmedel."

Kirk Haney betonar att många företag redan fokuserar på detta och arbetar med att lansera växtbaserade produkter inom en snar framtid:

"Men att kunna möta marknadens efterfrågan är bara en del av processen, priset måste också passa. Det är därför vi ser fram emot att hjälpa företag ekonomiskt så att de kan möta sina utmaningar och hålla jämna steg med konsumenternas efterfrågan."

 

Läs mer om The Radicle Protein Challenge

Om Radicle Growth
Radicle Growth är en amerikansk jordbruksfond som främjar innovativa jordbrukslösningar. I första hand är det innovativa startups inom 'agtech' och 'food tech' som de investerar i för att säkerställa att de bästa lösningarna och teknologierna når sin fulla potential. Förutom att de grundade företag i sina tidiga stadier ger de också tillgång till ett jordbruksnätverk. Radicle Growth är en plattform inom jordbruksindustrin som identifierar innovativ teknik och främjar deras utveckling. Kontakta eller läs mer om Radicle Growth på LinkedIn, Facebook, Instagram och Twitter.

Om Syngenta

Syngenta är ett av världens ledande jordbruksföretag med 28 000 anställda i över 90 länder. Vi säljer växtskyddsmedel och utsäde till jordbruket. Vi erbjuder ett brett sortiment av produkter för jordbruk, trädgårdsodling, frukt- och bärodling samt skogsbruk som kontrollerar svampsjukdomar, ogräs och skadedjur. I Syngenta gör vi vad vi kan för att hjälpa världens lantbrukare att producera mer utifrån färre resurser - vilket innebär större effektivitet utan att det sker på bekostnad av miljön. Det är genom denna filosofi Syngenta utvecklar sina produkter. Läs mer om Syngenta: www.syngenta.dk, www.syngenta.com